Veel mensen vragen zich waarschijnlijk af wat dat nu eigenlijk is, die cellulose. Wel ...
Cellulosevlokken worden vervaardigd uit gerecycleerde ongelezen kranten. Al bij de verwerking van hout tot papier wordt de evenwijdige structuur van de houtvezels doorbroken waardoor holle ruimten tussen de vezels ontstaan en een hogere isolatiewaarde ontstaat. Cellulose is in staat om vocht op te nemen en gelijkmatig weer af te geven. De isolatielaag krijgt dus een vochtregulerende of vochtbufferende werking. Daardoor ontstaat een aangenamer binnenklimaat. Een te droog binnenklimaat, of sterk wisselende luchtvochtigheid, kan hinder geven voor luchtwegen of ogen. Daarenboven is een constante luchtvochtigheid een bepalende factor voor een goede nachtrust. De vochtregulerende werking zorgt ook voor een energiebesparing: vochtige lucht is beter te verwarmen dan droge lucht. Dankzij de holle ruimten en stilstaande lucht tussen de cellulosevlokken heeft het ook een geluiddempende werking. (Bron: http://www.boomerbvba.be/).
De dag voor het inblazen van de cellulose, hebben ze al een deel van de zakken vlokken gebracht.
De dag zelf hoor ik dat er ongeveer 115 zakken van elk iets meer dan 10kg in ons dak worden geblazen, dus je kunt zelf al uitrekenen.
Om de cellulose vlokken in te blazen, zijn ze met 2 personen. Eén iemand vult 'de ton', telkens een halve zak. Aan de ton is een buis verbonden die boven achter de intello folie wordt ingebracht. Per spant duurt het ongeveer 15 a 20 min om vol te blazen met cellulose.
Wanneer de volledige spant volzit, wordt er een controle gat gemaakt om te zien of de dichtheid van de cellulose voldoende is. Er wordt een staal genomen en gewogen. Er moeten mininum 86 gram inzitten. Indien dit niet het geval is, wordt er bijgeblazen.
Achteraf worden de gaten terug afgeplakt met lijm en intello folie.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten